"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

SEC не знайшла порушень при IPO Facebook

Четвер, 31 травня 2012, 18:27

Американські регулятори не знайшли жодних порушень правил при проведенні IPO найбільшої соціальної мережі Facebook.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на анонімне джерело.

Проблеми при розміщенні паперів соцмережі були викликані лише технічним збоєм на біржі NASDAQ, дійшла висновку Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC).

SEC і члени Конгресу США протягом приблизно двох тижнів вивчали проблеми при початку торгів акціями Facebook, які привели до загальних втрат у розмірі майже 100 млн доларів.

Реклама:

Але чиновникам так і не вдалося знайти порушення законодавства з боку Facebook, її керівництва та банків-організаторів IPO.

Представник SEC заявив виданню, що комісія буде продовжувати розслідування і поки не готова офіційно коментувати результати.

За словами голови SEC Мері Шапіро, розміщення Facebook викликало нові питання, на які комісії доведеться звернути увагу.

А після того, як розслідування завершиться, регулятору, можливо, доведеться змінити деякі правила регулювання ціноутворення при IPO, говорить одне з джерел видання, близьких до учасників розслідування.

Як відомо, торги акціями Facebook почалися на NASDAQ 18 травня з майже півгодинною затримкою.

Пізніше керівники біржі пояснили, що зіткнулися з технічною проблемою, яка не проявилася при тестуванні системи.

В результаті біржа не змогла обробити заявки на придбання акцій Facebook, які надійшли від приватних інвесторів ще до початку торгів.

Обсяг торгів акціями Facebook був не вище очікуваного, але через великий обсяг IPO і високого інтересу інвесторів процес визначення ціни першої угоди зайняв п'ять мілісекунд замість звичайних трьох.

Збій торкнувся угоди з 30 млн акцій. А трейдери, які зробили замовлення на початку торгів, не знали про їх статус до 13.50.

В результаті збою приватні інвестори заявили про мільйонні збитки, а деякі з них навіть подали класові позови до NASDAQ, звинувативши біржу в поганій організації IPO Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: