"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вертодром Януковича здадуть до Євро-2012

Четвер, 31 травня 2012, 17:47

Схоже, що вертолітний майданчик, що на даху скандальної забудови на Дніпрових схилах Києва, встигнуть здати ще до початку Євро-2012.

"Українська правда" побувала на будівництві і з'ясувала, що роботи вже добігають кінця.

 

На даху скандальної будівлі нанесені кола – для приземлення гелікоптерів, сам торговельно-розважальний центр засклений. Нині робітники закінчують оздоблювальні роботи та проводять благоустрій території: біля вертодорома працює екскаватор, каток та ручні катки для втрамбовування піску на ділянці.  

Подекуди вже навіть висадили дерева та кущі.

Реклама:

Від скандального майданчика вгору по схилу проклали автомагістраль, щоб президенту було легше дістатися до Банкової.

Як відомо, головний архітектор Києва Сергій Целовальник нещодавно заявив "Київ. Коментарі", що якщо майданчик побудують до чемпіонату "Євро-2012", то ним зможуть користуватися офіційні делегації для проїзду у центр Києва.

Він також зазначив, що в столиці хочуть побудувати ще 18 вертолітних майданчиків.

"Ми розробляли схему 19 вертолітних майданчиків по Києву, в які входить і ця. Всі вони знаходяться близько до великих лікарень. Все це для того, щоб можна було оперативно надати необхідну допомогу людям", - пояснив Целовальник.

Як відомо, 28 грудня 2010 року Київрада виділила 2,18 га землі на Дніпрових пагорбах фірмі "Амадеус Ко", у списку власників якої – офшорні компанії з Белізу. Субпідрядником стало ТОВ "Основа Солсіф".

Спершу землю виділили для "будівництва та обслуговування об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури", та згодом стало відомо, що йдеться про гелікоптерний майданчик на даху розважального центру, де буде, зокрема, казино і боулінг.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: