Азаров обіцяє і після Євро-2012 будувати без перепочинку

Четвер, 31 травня 2012, 17:21

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що в країні повинні зберегтися темпи розвитку інфраструктури після проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він сказав на зустрічі з директорами і вчителями шкіл, повідомляэ агентство "Українські новини".

Чиновник відзначив, що ЧЄ-2012 з футболу став гарною можливістю для розвитку інфраструктури, оскільки в найкоротший термін необхідно було виконати низку умов.

"Євро піде, а всі ці об'єкти залишаться. І от я зараз уже думаю над тим, як зберегти той темп реалізації інфраструктурних проектів? От у багатьох моїх колег створюється враження, що от Євро закінчиться - і ми почнемо відпочивати, і буде перепочинок. Ні! Ні про який перепочинок ми навіть думати не повинні", - підкреслив Азаров.

Реклама:

Зокрема, прем'єр відзначив, що в рамках підготовки до ЧЄ-2012 було реконструйовано багато доріг.

"А вся країна це відчула? Ні. Тому що в нас лише 70 тисяч кілометрів таких доріг, тобто нам такими темпами, щоб стати європейською країною тільки по дорогах, треба 20 років будувати. Тобто ясно, що ми повинні нарощувати ці темпи, йти швидше, швидше рухатися", - сказав Азаров.

Разом з тим, він додав, що якби не підготовка до ЧЄ-2012 з футболу, то не був би, наприклад, побудований аеропорт "Бориспіль".

Як відомо, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков оцінює обсяг коштів, витрачених на підготовку до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу, у 3,6 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!