Кабмін дозволив усно декларувати вивезення коштовностей

Четвер, 31 травня 2012, 14:39

Кабінет Міністрів своєю постановою затвердив порядок вивезення (пересилання) за кордон громадянами дорогоцінних металів, каменів і виробів з них, а також культурних цінностей з метою їх відчуження.

Згідно з постановою, у випадках, якщо сумарна фактурна вартість вивозяться з метою відчуження коштовностей не перевищує 10 тис. євро, вони підлягають декларуванню в усній, або, за бажанням власника або на вимогу працівника митного органу - в письмовій формі, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Якщо ж їх вартість перевищує еквівалент 10 тис. євро, то такі коштовності вивозяться за кордон з метою продажу на умовах поміщення товарів у митний режим експорту.

Що стосується культурних цінностей, то знову ж таки, якщо вартість таких "товарів" перевищує 10 тис. євро, то вони повинні бути поміщені в митний режим експорту.

Реклама:

У разі ж, якщо вартість менше цієї суми, вони можуть бути вивезені на підставі свідоцтва встановленого зразка на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей з обов'язковим письмовим декларуванням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!