КС вирішив, що депутати можуть ініціювати денонсацію міжнародних угод

Четвер, 31 травня 2012, 12:27

Конституційний суд України визнав неконституційним закон про внесення змін до регламенту Верховної ради, згідно з якими народні депутати не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

Це випливає з рішення КС, прийнятого за зверненням 47 народних депутатів, оприлюдненому в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Парламентарії у своєму зверненні просили визначити відповідність Конституції закону "Про внесення зміни до регламенту Верховної ради" від 11.01.2012 року № 4308-VІ ч. 1 ст. 202 викладена в новій редакції, згідно з якою народні депутати не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

До внесення цієї зміни народні депутати України були суб'єктами права законодавчої ініціативи щодо законів про денонсацію міжнародного договору України.

Реклама:

Як повідомлялося, опозиційні парламентарії неодноразово реєстрували у Верховній раді законопроект про денонсацію угоди між Україною і РФ з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!