Держгеонадра виявила на "Укрнафті" безліч порушень. Документ

Четвер, 31 травня 2012, 12:55

Державна служба геології та надр вбачає в діях ПАТ "Укрнафта" ознаки порушення ст. 19 Кодексу України "Про надра", що полягають у здійсненні Товариством геологічного вивчення надр та промислової розробки родовищ вуглеводнів без переоформлення дозволів на користування надрами та гірничими відводами.

Про це йдеться у листі Міненерго вугілля (є у розпорядженні "ЕП") на ім`я прем’єр-міністра Миколи Азарова, який раніше доручив провести перевірку фінансово-господарської діяльності ПАТ "Укрнафта".

Згідно з документом, перевіркою встановлено, що Товариство, починаючи з квітня 2011 року, надіслало до Мінекології та Держгеонадр шість листів та звернень щодо переоформлення вказаних дозволів.

За повідомленням Держгеонадр у 2011 році відповідні рішення прийняті, проте самі дозволи компанії не видані.

Реклама:

Як сказано у листі, на існуючих у ПАТ "Укрнафта" площах, які перебувають в геологічному вивченні, Товариством в окремих випадках не виконуються проектні показники, програми робіт, а також встановлено невідповідність фактичних обсягів видобутку вуглеводнів проектним величинам.

Перевіркою також встановлено, що на балансі Товариства рахується заборгованість на суму 53,2 млн гривень, яка є простроченою і не відповідає передбачених стандартами критеріям визначення активів.

Як відомо, "Укрнафта" - найбільша в Україні нафтовидобувна компанія, яка забезпечує видобуток більше 85% нафти в Україні, у 2011 році - 86,3%.

Контрольний пакет належить державі, але контролюється компанія-міноритаріями - групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: