Янукович визначив Мін'юст головним із питань банкрутства

Середа, 30 травня 2012, 18:48

Міністерство юстиції отримало статус державного органу з питань банкрутства.

Закріплення за міністерством такого статусу передбачено згідно з указом президента № 368/2012 від 30 травня 2012 року, опублікованими в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Указом, зокрема, передбачається внесення змін до положення про Міністерство юстиції, затверджене указом президента № 395 від 6 квітня 2011 року (зі змінами, внесеними указом президента № 11 від 11 січня 2012 року).

Крім того, згідно з указом, у положенні про Мін'юсті буде передбачена функція видачі копій ліцензій на здійснення діяльності арбітражних керуючих.

Реклама:

Як пояснили в прес-службі Мін'юсту, цей указ був виданий через більш чітке визначення статусу міністерства, як держоргану з питань банкрутства, оскільки раніше на нього були лише покладені функції центрального органу з питань банкрутства без закріплення статусу, що викликало деяку невизначеність.

Як відомо, Міністерство юстиції та його територіальні органи розпочали фактичне виконання повноважень з формування та забезпечення реалізації державної політики з питань банкрутства 21 листопада 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: