У Каськіва змінили розробника бізнес-плану Олімпіади-2022

Середа, 30 травня 2012, 17:59

ДП "Олімпійська надія – 2022" 22 травня уклало угоду з ТОВ "ПроПроект Планунґсменеджмент & Проектбератунґ" (Франкфурт на Майні, Німеччина) на розробку техніко-економічного обґрунтування Національного проекту "Олімпійська надія – 2022" – створення спортивно-туристичної інфраструктури.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Вартість угоди склала 127,5 тис. євро.

Торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" через стислість термінів та розірвання угоди з попереднім виконавцем робіт – австрійською фірмою Klenkhart &Partner Consulting ZT Gesellschaft m.b.H (Кленкхар Партнер Консалтинг ЦТ Г.м.б.Х).

Реклама:

Ця фірма в листопаді 2011 року зі скандалом отримала підряд на розробку ТЕО "Олімпійської надії-2022".

Спочатку фірма була обрана переможцем відкритих торгів, хоча її пропозиція вартістю 425 тис. євро була втричі дорожчою від пропозиції французької компанії Albertvilloise detudes et de services techiques.

Французи повідомили про свої підозри щодо змови відомства Владислава Каськіва з австрійською фірмою і оскаржили результати тендеру в Антимонопольному комітеті України.

Після цього тендер був скасований і була проведена нова закупівля "в одного учасника", за результатами якої знову ж таки була обрана Klenkhart з тією ж ціною послуг 425 тис. євро.

30 квітня 2012 року угода з австрійцями розірвана.

Вони мали розробити ТЕО до 20 грудня 2011 року, однак "умови договору виконані повністю не були", повідомляється в обґрунтуванні.

Разом із тим, ДП "Олімпійська надія-2022" не вказує яка частину робіт не виконана та яка сума коштів сплачена компанії Klenkhart.

Також в обґрунтуванні відсутнє пояснення вибору нового розробника ТЕО.

Компанія "ПроПроект Планунґсменеджмент & Проектбератунґ" не брала участі в минулорічному тендері, в відкритих джерелах даних про цю фірму немає.

ДП "Олімпійська надія-2022" пояснює тільки стислість термінів на розробку ТЕО.

Згідно з програмою економічних реформ президента Віктора Януковича, роботи потрібно завершити вже в травні 2012 року.

Також в обґрунтуванні повністю відсутні дані щодо робіт, які повинні виконати німецькі розробники.

Як відомо, ТЕО зимової Олімпіади-2022 мало включати в себе розробку бізнес-плану для створення гірськолижного курорту на Закарпатті.

Про створення льодових арен та інших неприбуткових спортивних об’єктів в тому конкурсному завданні не ішлося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!