Прокуратура трусить підприємство Порошенка

Середа, 30 травня 2012, 17:02

Корпорація "Богдан" заявляє про необґрунтовану перевірку прокуратурою Волинської області "Автоскладального заводу 1", який входить до складу корпорації.

Про це сказав прес-секретар корпорації Сергій Красуля, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Корпорація "Богдан" висловлює стурбованість свавіллям прокуратури Волинської області, яка сьогодні розпочала безпідставну і незрозумілу перевірку ДП "Автоскладальний завод 1" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", - заявив він.

За інформацією Красулі, прокуратура залучила до перевірки підприємства з виробництва автомобілів і автобусів Державну інспекцію сільського господарства, Інспекцію архітектурно-будівельного контролю, Державну ветеринарну і фітосанітарну службу.

Реклама:

Всього до перевірок були залучені представники 13 інстанцій.

При цьому ці представники не мали при собі достатнього комплекту документів, які підтверджують їх повноваження, ідеться у повідомленні.

Красуля підкреслив, що прокуратура мала намір перевіряти ВАТ "Луцький автомобільний завод", який ще кілька років тому був перейменований в "Автомобільну компанію "Богдан Моторс".

Прес-секретар відзначає, що такий факт свідчить про поверхневе уявлення прокуратури про одного із найбільших платників податків регіону.

"Дії прокуратури можуть свідчити про упереджене ставлення до компанії та компрометують українську владу, промисловість, зокрема, таку унікальну галузь експорту як автобуси і тролейбуси, а також шкодять репутації одного із провідних підприємств машинобудівної галузі України", - підкреслив Красуля.

"Богдан" звертається до прокуратури із закликом не створювати штучних перешкод для діяльності підприємства і не шкодити репутації компанії та виготовленою нею продукції.

Як відомо, корпорацію "Богдан" пов'язують із міністром економіки Петром Порошенком.

Раніше Податкова міліція порушувала кримінальну справу відносно іншої компанії Порошенка - кондитерської корпорації "Рошен".

Однак сам Порошенко заявляв, що кримінальних справ щодо "Рошену" немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: