"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко обіцяє не залучати комерційні структури до видачі електронного підпису

Середа, 30 травня 2012, 13:45 -

Голова Державної податкової служби Олександр Клименко каже, що видача бізнесу електронно-цифрового підпису (ЕЦП) для подачі податкової звітності буде відбуватись на безкоштовній основі.

Як повідомив журналістам головний податківець під час відкриття сервісу з видачі ЕЦП, ніяких додаткових платних сервісів не буде створюватися в рамках цієї роботи.

"Все буде в рамках наших бюджетів і кількості штату. Ніяких додаткових витрат ми нести не будемо. Є ряд міфів, які супроводжують створення цього сервісу, що нібито з`являться комерційні структури, які надаватимуть додаткові платні послуги або продаватимуть носії для електронних ключів".

Клименко додав, що підприємець, який забажає отримати ЕЦП приходитиме зі своїм носієм інформації (флешка, cd, dvd).

Реклама:

Окрім того, за інформацією Клименка, компанії, що придбали ЕЦП в комерційних компаніях зможуть і надалі його використовувати для подачі податкової звітності.

За словами головного податківця, сервісні центри для видачі безкоштовних ЕЦП планується відкрити в усіх районних центрах країни, а кількість малого та середнього бізнесу, який використовує подачу звітності в електронному режимі до вести до 90%.

Наразі, за його даними, близько 93% великих компаній-юросіб вже використовують ЕЦП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: