"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський підтвердив, що Януковичу дісталися чотири Мерседеси

Середа, 30 травня 2012, 13:08

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський підтвердив передачу Кабміном на баланс Держуправління справами 4-х "Мерседесів".

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістки під час наради з представниками громадських організацій щодо тендерних закупівель.

"Я можу підтвердити, що ці "Мерседеси" були конфісковані ще коли я працював главою СБУ. Вони конфісковані за порушення при декларуванні. Власник намагався ввезти броньовані автомобілі як звичайні", - сказав Хорошковський.

На питання, чому ці автомобілі не були продані, а були передані ДУС, він відповів, що це автомобілі 2008 року, а для броньованих автомобілів 3-4 роки неексплуатації спричиняють великі проблеми.

Реклама:

Відповідаючи на питання про зловживання при закупівлі вишок для "Чорноморнафтогазу", Хорошковський заявив, що ця справа за підслідністю належала не СБУ, яке він очолював, а Генпрокуратурі.

Він також повідомив, що з приводу закупівлі були надіслані запити в різні країні, і не вся інформація про них отримана.

Зустріч Хорошковського з представниками громадськості була присвячена зменшенню корупції під час держзакупівель. Він повідомив, що в 2011 на держзакупівлі було витрачено 400 мільярдів гривень.

При цьому він відзначив дуже низький відсоток обвинувальних рішень щодо порушень при тендерних закупівлях.

Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів зобов'язав митницю передати Держуправлінню справами при президенті України чотири конфіcкованих броньованих Mercedes-Benz S-600 Guard.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: