Мандат мажоритарника коштуватиме 2,5 мільйона доларів - депутат

Середа, 30 травня 2012, 09:49

Депутат Верховної ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Микола Катеринчук оцінює проходження кандидата в депутати у Верховну раду в мажоритарному окрузі в 2,5 млн доларів.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ТВi 29 травня, передають "Українські новини".

"Я думаю, не менше, ніж 2,5 млн доларів. Це скупка, це підкуп виборців, це те, що гарантує майже на 90% (проходження до парламенту). Якщо людина витратить (ці гроші) і вона вміє говорити, якщо люди на це підуть, то він буде депутатом", - сказав Катеринчук.

За його даними, деякі кандидати в депутати орієнтуються в середньому на 80 доларів для підкупу одного голосу виборця і їм необхідно набрати для перемоги в мажоритарному окрузі близько 30 тис голосів.

Реклама:

Він також зазначив, що партії будуть націлені на перемогу своїх кандидатів на мажоритарних округах.

"Долю цих виборів, хто виграє - опозиція чи влада - будуть вирішувати мажоритарники. Основна боротьба буде переведена туди", - зазначив депутат.

Він також повідомив, що кандидати від його партії в середньому мають намір використати близько 800 тис - 1 млн гривень для повідомлення інформації про самого кандидата, програми й організації зустрічей з виборцями.

Як відомо, парламентські вибори пройдуть 28 жовтня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!