Датська авіакомпанія Коломойського стала банкрутом

Четвер, 3 травня 2012, 14:41

Рада директорів датської авіакомпанії Cimber Sterling, мажоритарним власником якої є компанія Mansvell Enterprises Ltd, підконтрольна українському бізнесменові Ігорю Коломойському, прийняла рішення оголосити компанію банкротом.

"Власники Cimber Sterling не будуть продовжувати фінансову підтримку Cimber Sterling", - йдеться в біржовому повідомленні компанії четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, відповідна заява була направлена ​​до місцевого суду в четвер рано вранці.

Всі рейси авіакомпанії тимчасово припинені, а застраховані від таких випадків пасажири зможуть отримати відшкодування від Travel Guarantee Fund.

Реклама:

В кінці квітня 2012 року Cimber повідомила, що Mansvell Enterprises в березні вирішила видати авіакомпанії декількома траншами боргове фінансування на 150 млн датських крон (26,6 млн доларів за поточним курсом) і з цієї суми компанія вже отримала DKK 50 мільйонів.

Згідно з документами на сайті Cimber, у зв'язку з нестачею капіталу менеджмент попросив в акціонерів право збільшити статутний капітал на 92,3%, або на 144 млн крон - до 300 млн крон за рахунок конвертації боргу, і збори надали йому такі повноваження.

У серпні 2011 року мажоритарний акціонер влив в капітал компанії 165, 7 млн крон, однак цього виявилося недостатньо для покриття збитків Cimber.

У зв'язку з цим у другій половині минулого року Mansvell позичив авіакомпанії ще 89 млн крон.

Крім цього, компанія планувала до кінця жовтня поточного року скоротити близько 200 з 890 співробітників у зв'язку з відмовою від експлуатації літаків Boeing на користь збереження в авіапарку двох менших типів літаків і загальної кампанією зі скорочення витрат.

Глава ради директорів Cimber Григорій Гуртовий, який є також співголовою наглядової ради української авіакомпанії "АероСвіт", в кінці квітня підтвердив раніше озвучений фінансовий прогноз групи на поточний фінансовий 2011/12 рік, що завершується 30 квітня: консолідована виручка - 2 млрд крон, операційний збиток (EBIT) - 160-200 млн крон.

Авіакомпанія Cimber Sterling створена в 1950 році. Виконує польоти до європейських країн. Флот перевізника складається з 26 літаків: дев'яти турбогвинтових ATR, 11 регіональних CRJ200 і шести Boeing 737.

Котирувана на біржі компанія потрапила у складне фінансове становище, у зв'язку з чим вона привернула стратегічного інвестора, яким стала Mansvell Enterprises Коломойського.

Нагадаємо, Коломойський є також основним акціонером шведських авіакомпаній Skyways і City Airlines.

Має інтереси в українській авіації через участь в таких компаніях, як "АероСвіт" (якій належить "Донбасаеро") і "Дніпроавіа", а також є основним акціонером ряду португальських лізингових компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: