Клюєв побудує сонячну електростанцію в Греції. Документ

Четвер, 3 травня 2012, 14:24

Найбільший виробник струму з енергії сонця в Україні - австрійська компанія Activ Solar, яку пов'язують з сектретарем РНБО Андрієм Клюєвим планує побудувати сонячну електростанцію у Греції.

 

Про це свідчать дані у документі Міністерства закордонних справ щодо виконання доручення президента України.

Згідно з документом, доручення Януковича стосувалося опрацювання з грецькою стороною питання щодо будівництва українськими суб`єктами господарювання на території Греції електростанції, яка вироблятиме електроенергію з енергії сонячного випромінювання.

За даними МЗС, у березні 2012 року посольством України в Греції була ініційована зустріч керівництва компанії "Актив Солар" з представниками зацікавлених грецьких приватних структур щодо співпраці в сфері сонячної енергетики, зокрема компанією "Siemens" та корпорацією "Nabi Systems".

Реклама:

У документі зазначається, що сторонами підписаний договір про нерозголошення та опрацьовується питання оформлення земельної ділянки у Північній Греції для подальшого зведення сонячного парку.

 

Нагадаємо, за інформацією "Української правди", керівником Activ Solar є зять Сергія Клюєва Каве Ертефай, а засновником значиться траст із Ліхтенштейну P&A CORPORATE TRUST.

Слід зазначити, що раніше компанія Activ Solar також отримала право продавати електроенергію за так званим "зеленим тарифом", який є у рази вищим за ціну, яку отримують атомні електростанції за вироблений струм.

Activ Solar володіє запорізьким "Заводом напівпровідників", якому в 2010 році Комісія з координації здійснення заходів, пов'язаних з реалізацією інвестиційних проектів, надала 200 млн гривень.

Як повідомлялося, у 2011 уряд дозволив підприємствам Клюєва ввезти енергозберігаюче обладнання майже на мільярд без ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: