Кількість інтернет-атак у світі зросла на 81%

Четвер, 3 травня 2012, 13:16

Кількість інтернет-атак в світі зросла на 81%.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного компанією Symantec щодо комп'ютерної безпеки, передає "БФМ.РУ".

Причому хакери зрозуміли, що викрадати інформацію і гроші легше у невеликих компаній, які значно менше витрачаються на захист.

Зламувати доводиться більше мереж, але це простіше.

Реклама:

Обороти інтернет-шахраїв в світі досить великі, говорить керівник групи інформаційної безпеки Symantec в Росії і СНД Олег Шабуров: "На даний момент обороти зловмисників, які обертаються в комп'ютерних технологіях, порівнянні з оборотами наркоторгівлі. І якщо світовий оборот наркоторгівлі становить десь 411 млрд доларів, то світовий оборот у сфері IT-технологій, незаконний оборот, теж становить 400 млрд доларів".

Росія серед лідерів не тільки за кількістю спаму на одного користувача, але і за кількістю мережевих атак.

Крім цього, дослідження показало, що в рунеті украй велика кількість так званих "активних ботів" - кожен сотий бот в світі має московську прописку.

Як на цьому заробляють, розповів провідний антивірусний експерт "Лабораторії Касперського" Сергій Голованов: "Вони, потрапляючи на комп'ютер користувачів, які нічого не підозрюють, можуть виконувати будь-які дії, які побажають зловмисники. На поточний момент найпопулярнішими методами серед російських зловмисників є розсилка спаму. Є якась компанія, яка бажає замовити рекламу в інтернеті, вона звертається в рекламне агентство, і рекламне агентство замість того, щоб виконувати сумлінно свої обов'язки з просування компанії в інтернеті, просто замовляє спам-розсилки".

Врятувати від них можуть тільки сучасні системи захисту.

Однак, людський фактор ніхто не виключав.

Головним чином у Росії останнім часом зростає кількість спаму і вірусних атак через підвищення уваги до соціальних мереж.

Якщо повідомлення з якимось посиланням приходить від людини, яка додана до "друзів" - довіра до нього набагато вища, а аккаунт цієї людини вже може бути зламаний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: