Розкрадачів зерна з держфонду посадили на 5 років

Четвер, 3 травня 2012, 10:24

Три чиновника, які привласнили кошти державного бюджету, виділені в якості авансового платежу за поставки зерна до аграрного фонду України, засуджені.

Як повідомили в СБУ, встановлено, що керівник одного з сільськогосподарських фермерських господарств в Черкаській області, зловживаючи службовим становищем, реалізував злочинну схему заволодіння бюджетними коштами через посередницьку комерційну структуру, пишуть "Коментарі".

У травні 2011 року вступивши в злочинну змову з приватним підприємцем, на підставі фіктивних документів про наявність у сільськогосподарської структури посівних площ, він уклав контракт з одним з київських ТОВ про поставку 1,92 тис тонн зерна майбутнього врожаю пшениці до аграрного фонду України на суму більше 3,2 млн гривень.

В ході перевірки, ініційованої СБУ, встановлено, що зерно в аграрний фонд не надійшло, хоча за умовами контракту на поточний рахунок сільськогосподарського фермерського господарства були перераховані бюджетні кошти в сумі понад 1,5 млн гривень, які були привласнені.

Реклама:

Вироком суду зловмисників визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3, 4 ст.358 (підробка документів) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Один з правопорушників засуджений до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його особистою власністю.

Двом іншим призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки, а також позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!