НБУ спростив правила обміну валюти на період Євро-2012

Вівторок, 29 травня 2012, 19:58

Національний банк України спростив правила обміну готівкової валюти на період з 1 червня до 10 липня 2012 року, коли буде проводитися фінальна частина чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ № 207от 24 травня 2012, яке набуває чинності з 1 червня 2012 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, зміни затверджені із метою забезпечення вільного обміну іноземної валюти нерезидентами - організаторами, учасниками, гостями фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Протягом зазначеного періоду банки (фінансові установи) здійснюють операції з купівлі у фізичних осіб-нерезидентів готівкової іноземної валюти без оформлення довідки-certificate за формою №377.

Реклама:

У той же час, передбачається, що квитанції за формами №377-А і №377-К про здійснення валютообмінної операції є підставою для проведення до 10 липня 2012 року фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних гривень на готівкову інвалюту за умови пред'явлення документа, що засвідчує особу і підтверджує її резидентність.

При цьому, перший примірник цих квитанцій залишається в касі банку (фінансової установи) або в пункті обміну іноземної валюти, в якому здійснено зворотний обмін.

НБУ також зобов'язав банки (фінансові установи) розмістити в касах і в пунктах обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці інформацію українською та іноземними мовами щодо можливості здійснення фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на інвалюту за умови пред'явлення квитанції за формою №377-А чи №377-К і документа, що посвідчує особу і підтверджує її резидентність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: