Україна встановила премії за підписання УРП щодо Скіфської і Фороської ділянок шельфу

Вівторок, 29 травня 2012, 17:26

Мінімальний розмір спеціального платежу (премії) до державного бюджету, який вносить інвестор у десятиденний термін після підписання угоди про розподіл продукції - вуглеводнів (УРП), які видобуватимуть у межах Скіфської і Фороської площ Чорноморського шельфу, встановлено у розмірі 2,4 млрд гривень за кожною площею.

Згідно з постановами Кабінету Міністрів № 454 і № 455 від 23 травня, оприлюдненими у вівторок, мінімальний обсяг інвестицій на першому етапі геологорозвідувальних робіт має становити не менше 1,6 млрд гривень, передає "Інтерфакс-Україна".

Обсяг інвестицій на другому етапі, зокрема дослідно-промислової експлуатації, як і сумарний обсяг інвестицій, необхідних, зокрема, для промислової розробки, визначається за умовами конкурсу, зазначається в документах.

Відповідно до затверджених умов, максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору будуть компенсовані його витрати, встановлена на рівні 70%, а частка держави має становити не менше 20%.

Реклама:

Передбачається, що УРП будуть укладені на 50 років.

Раніше голова Мінприроди Едуард Ставицький повідомив, що конкурси заплановано оголосити до 5 червня.

Згідно з постановами, на прийом заявок виділяють до двох місяців, а на підбиття підсумків - до місяця.

Вартість документації щодо Фороської ділянки складає 10 млн гривень, Скіфської - 12 млн гривень, а за участь в конкурсах стягується по 1 млн гривень.

Учасниками конкурсу можуть бути компанії із відповідними фінансовими і технічними можливостями, а також необхідною кваліфікацією для користування надрами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: