Порошенко: Ан-148 може коштувати дешевше

Вівторок, 29 травня 2012, 16:24

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко вважає за необхідне здешевити собівартість літаків Ан-148.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради і Федеральних зборів Росії у Воронежі (Росія), передають "Українські новини".

Порошенко повідомив, що за результатами консультацій з російською стороною, а також після візиту на завод, де здійснюється виробництво літаків Ан-148, сторони прийшли до висновку, що собівартість літаків дуже висока.

"З питання спільного виробництва Ан-148 і його модифікацій ... Ми відзначили, на жаль, високу собівартість виготовлення цих літаків, потрібно здешевлювати собівартість, визначити оптимальні терміни виконання оцінки трудомісткості (виготовлення)", - сказав він.

Реклама:

Порошенко повідомив, що вже є пропозиції щодо альтернативних комплектуючих, а також про шляхи зменшення трудомісткості процесу виготовлення літаків.

Крім того, міністр наголосив на необхідності консолідованого підходу до підготовки і підписання проекту угоди між урядами України і Росії по реалізації та заходи державної підтримки відновлення виробництва літаків Ан-124 "Руслан".

Порошенко також нагадав, що в грудні 2011 року державне підприємство "Антонов" запропонувало російській стороні розробку легких транспортних літаків Ан-140Т.

Міністр відзначив високу ефективність цих літаків, які, на його думку, змогли б замінити застарілі Ан-26.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: