"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський обіцяє звільняти чиновників за бездіяльність у захисті підприємців

Вівторок, 29 травня 2012, 14:49 -

Уряд звільнятиме посадовців за бездіяльність у питаннях захисту інтересів підприємців.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час засідання Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, яке відбулось 29 травня 2012 року у Києві, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Під час наради було розглянуто кілька питань, зокрема, ситуації, які склалися навколо "Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", публічного акціонерного товариства "Універмаг Україна", сільськогосподарського ТОВ "Бучанське" тощо.

За даними відомства, Хорошковський поставив перед Генеральною прокуратурою, МВС та СБУ вимогу захищати права законних власників підприємств.

Реклама:

"Ситуації, які ми розглядаємо на нараді, розвиваються за одним сценарієм: суд виносить незаконне рішення, органи державної влади не реагують належним чином, в результаті чого у законного власника відчужується майно", - заявив Хорошковський.

Він висловив переконання, що влада повинна протидіяти незаконному захопленню підприємств.

"Якщо влада не вживає дій з метою упередження або виправлення ситуації, вона фактично є співучасником протиправних дій", - додав Хорошковский.

Він наголосив на персональній відповідальності посадовців за бездіяльність у питаннях захисту інтересів підприємців.

"Хорошковський направив звернення до Вищої ради юстиції щодо притягнення до відповідальності суддів, які приймали рішення на користь протиправного поглинання та захоплення підприємств", - сказано у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: