"ВКонтакте" відклала IPO після розміщення Facebook

Вівторок, 29 травня 2012, 13:23

IPO найбільшої російської соціальної мережі "ВКонтакте" відкладено на невизначений термін після розміщення Facebook, написав у Twitter засновник російської компанії Павло Дуров, який отримав право голосувати акціями одного з найбільших акціонерів компанії.

"IPO FB зруйнувало віру багатьох приватних інвесторів в соціальні мережі, і IPO VK (ВКонтакте) відкладено на невизначений термін", - написав він, передає Reuters.

Приблизно рік тому агентство Bloomberg повідомляло з посиланням на неназвані джерела, що "ВКонтакте" веде переговори з банками про потенційне розміщення.

Одним з акціонерів "ВКонтакте" є група Mail.ru, якій належить 39,99% акцій мережі.

Реклама:

У січні 2012 року Дуров в інтерв'ю інтернет-виданню gazeta.ru підтвердив намір вийти на IPO в 2012 або в 2013 році, а перед цим продати близько 3% акцій компанії приватному інвестору.

У понеділок ввечері "ВКонтакте" повідомила, що Mail.ru передає Дурову довіреність на голосування своїм пакетом акцій у компанії VK.Com Ltd.

"ВКонтакте і Mail.ru Group, залишаючись незалежними в управлінні компаніями, мають ряд загальних проблем і завдань, які потрібно вирішувати спільно", - заявив Дуров, чиї слова наведено в повідомленні.

В минулому менеджмент Mail.ru заявляв про бажання довести частку в "ВКонтакте" до контрольної, що викликало публічну негативну реакцію Дурова.

Минулого тижня покупці цінних паперів соціальної мережі Facebook Inc, що провела розміщення акцій на ринку раніше в травні, подали в суд на компанію, її главу Марка Цукерберга і банки-організатори IPO, звинувативши їх у приховуванні інформації про зниження прогнозів зростання бізнесу.

Акції Facebook, розмістилися на верхній межі цінового діапазону по 38 доларів за акцію, протягом декількох днів після IPO впали нижче ціни розміщення і коштували на закінчення торгів понеділка 31,5 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error