Грецькі банки отримали 18 мільярдів євро допомоги

Вівторок, 29 травня 2012, 11:32

Греція виділила 18 мільярдів євро (22,6 мільярда доларів) чотирьом найбільшим банкам, щоб знову відкрити їм доступ до кредитування Європейського центробанку (ЄЦБ).

Про це повідомило міністерство фінансів Греції, передає Reuters.

Кошти, надані через облігації Європейського фонду фінансової стабільності, збільшать виснажену капітальну базу таких банків, як National Bank, Alpha, Eurobank і Piraeus Bank.

"Ключова рекапіталізація чотирьох найбільших банків Греції була проведена сьогодні у виді переведення 18 мільярдів євро зі стабілізаційного фонду Греції", - повідомило міністерство фінансів.

Реклама:

"Вливання капіталу відновить рівень достатності капіталу цих банків і забезпечить їм доступ до резервної ліквідності Європейського центробанку і євросистеми. У банку зараз достатньо фінансових ресурсів для підтримки реальної економіки".

Фонд надав 6,9 мільярда євро National Bank, 1,9 мільярда - Alpha, 4,2 мільярда - Eurobank, 5 мільярдів - банку Piraeus.

Всі чотири банки повинні опублікувати звіти за перший квартал цього тижня.

У той же час грецькі чиновники також повідомили, що Греція може отримати 3 мільярди євро, що залишилися після першої програми допомоги, щоб покрити основні державні витрати на випадок, якщо спроби відновити доходи від податків (які знижуються) проваляться.

"Цього разу міністерство фінансів сфокусовано на збільшенні виручки", - сказав один з чиновників, додавши, що якщо їм це не вдасться, вони "вивчать всі альтернативи, включаючи 3 мільярди євро, що залишилися від першої програми допомоги".

Доходи грецької скарбниці знизилися більш ніж на 10% у цьому місяці, повідомив представник міністерства фінансів на минулому тижні.

Чиновники також повідомляють про те, що кошти на виплати пенсій і зарплат в уряду можуть закінчитися до середини червня.

Три мільярди євро поки лежать на проміжному рахунку грецького стабфонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: