Росія хоче перевірити ще два українські сирзаводи

Вівторок, 29 травня 2012, 10:53

Росспоживнагляд має намір перевірити ще два українські сирзаводи - ТОВ "Лозівський молочний завод" і ПрП "Рось" філіал "Охтирського сирокомбінату".

Про це повідомили у прес-службі відомства, передає УНІАН.

"Проведено документарну перевірку ТОВ "Лозівський молочний завод", ПрП "Рось" філіал "Охтирського сирокомбінату" і в даний час планується проведення інспекції цих підприємств", - зазначається в повідомленні.

Крім того, розглядається питання про визнання результатів досліджень, одержаних лабораторіями України і можливості їх використання для оцінки якості і безпеки сирів.

Реклама:

Росспоживнагляд повідомляє, що у період з 10 по 28 травня для проведення експертизи представлено 55 зразків сирів виробництва чотирьох підприємств України (ПрП КФ "Прометей", АТ "Пирятинський сирзавод", ТОВ "Гадячсир", ПАТ "Дубномолоко").

Повністю завершено дослідження 32 зразків. На три партії сиру видано експертні висновки про невідповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

Дану продукцію не допущено до реалізації населенню.

Триває дослідження ще 23 зразків.

Як повідомлялося, 8 лютого 2012 року Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПрП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії.

Після довгих українського сиру, 23 травня 2012 року посол України в Росії Володимир Єльченко повідомив, що перша партія українських сирів перетнула українсько-російський кордон після отримання дозволу відновити поставки до Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!