За тиждень до Євро-2012 Харків може залишитися без води

Вівторок, 29 травня 2012, 09:17

КП "Харківводоканал" закликає АК "Харківобленерго" не відключати підприємство від електропостачання і не залишати харків'ян без води.

"Відключення "Харківводоканала" від енергопостачання загрожує відсутністю води в багатьох районах міста. КП "Харківводоканал" визнає свій борг перед енергетиками, але водночас закликає своїх колег з АК "Харківобленерго" не загострювати ситуацію навколо оплати електрики і пропонує шукати шляхи вирішення проблеми за столом переговорів, а не залишати харків'ян без води", - йдеться в повідомленні КП "Харківводоканал", передає "Інтерфакс-Україна".

АК "Харківобленерго", у четвер, 31 травня, планує відключити за борги електропостачання 26 підкачувальних насосних станцій КП "Харківводоканала".

Систематичні неплатежі почалися з серпня 2010 року.

Реклама:

На 25 травня 2012 заборгованість "Харківводоканала" перед "Харківобленерго" становила 307,560 млн гривень.

Як зазначили в прес-службі обленерго, припинення поставок електроенергії споживачу, який має заборгованість з її оплати, "є обов'язком постачальника електричної енергії відповідно до п. 7.5 правил користування електричною енергією".

У "Харківводоканалі" відзначають, що чинні тарифи, встановлено постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг № 129 від 16.03.2012 р., що покривають собівартість послуг з подачі населенню холодної води на 57,2%, а витрати на водовідведення - на 52,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: