Держборг в квітні виріс за рахунок внутрішніх запозичень - експерти

Понеділок, 28 травня 2012, 17:55 -

Держборг в квітні виріс на 0,6% за рахунок внутрішніх запозичень.

Зовнішній борг в порівнянні з минулим роком продемонстрував невелике зниження унаслідок обмеженого доступу на зовнішні ринки, йдеться у повідомленні ING BANK UKRAINE.

Аналітики банку зазначають, що динаміка державного боргу в квітні (зростання в 0,6%) не стала несподіванкою, оскільки зростання продемонстрував лише внутрішній борг, а зовнішній борг залишався незмінним в порівнянні з попереднім місяцем, а в річному вираженні навіть скоротився на 0,5% - вперше за останні п'ять з половиною років.

"Враховуючи необхідність погашення в 2012 році низки зовнішніх запозичень, уряд навіть почав випуск внутрішніх держоблігацій в іноземній валюті для покриття цих виплат, які з початку року принесли в казну 0,64 млрд доларів і 0,28 млрд євро, що дозволило уряду в поточному році забезпечити виконання зобов'язань за зовнішніми запозиченнями без залучення ресурсів із зовнішніх ринків" - сказано в повідомленні банку.

Реклама:

Співвідношення держборгу, за даними експертів банку, до ВВП залишається на рівні 36%, що нижче середнього показника європейських країн, які розвиваються.

"Ми підтверджуємо наш прогноз по співвідношенню держборгу до ВВП на кінець поточного року на рівні 37,7% і очікуємо більш активного залучення зовнішніх запозичень протягом другого півріччя", - підсумували у банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: