АМКУ зобов'язав нафтотрейдерів зробити А-95 доступним

Понеділок, 28 травня 2012, 17:27

Антимонопольний комітет рекомендував учасникам ринку нафтопродуктів знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, що існував би в умовах значної конкуренції на ринку.

Про це повідомили в АМКУ, передають "Коментарі".

За даними відомства, рекомендації надані "Лукойл Україна", ВАТ "Концерн Галнафтогаз", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "Торговий дім Континіум - Галичина", ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "УТН-Восток" і СП ТОВ "Кершер".

Як встановив Комітет, на сьогодні відсутні об'єктивні економічні підстави для зростання і утримання цін на існуючому рівні на бензин даної марки.

Реклама:

Зокрема, в період з 3 квітня по 10 травня 2012 ціни на сиру нафту знизилися на 12%, показники Platts на відповідне паливо зменшилися на 18,8%, в той час як ціни на АЗС зазначених операторів в середньому зросли на 3%.

При цьому з початку 2012 року і по теперішній час курс долара США і курс євро по відношенню до гривні залишався стабільним.

Нагадаємо, Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабміні прийняла рішення, яким зобов'язала до кінця травня знизити вартість бензину на 40 копійок, а ДП - на 30 копійок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: