Центробанк Росії може вкласти в австралійський долар 1% резервів

Понеділок, 28 травня 2012, 16:46

Банк Росії може збільшити частку канадського долара в резервах і почне операції з австралійським доларом "в межах десятих часток" з подальшим нарощуванням "до 1% і більше".

Про це сказав перший заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", передають "Ведомости". 

ЦБ в 2011 році збільшив вкладення в долар США і канадський долар, знизив в євро і фунт стерлінгів.

Улюкаєв сказав, що зараз частка канадського долара в резервних валютних активах ЦБ дещо більше 1,5%.

Реклама:

"Найімовірніше, ми можемо збільшити цю частку. Але зараз ми вже практично починаємо операції і з австралійським доларом. Поки будуть невеликі значення, в межах десятих часток, але потім, ймовірно, і 1%, і ще більше", - сказав він.

Частка долара США в резервних валютних активах Банку Росії на 1 січня 2012 року становила 45,5%, частка євро - 42,1%, фунта стерлінгів - 9,2%, частка японської ієни - 1,6%, канадського долара - 1,6%, збільшившись за рік з 0,8%.

"Ми, як правило, не реагуємо на різні локальні сплески. Якщо ми кожного разу б смикалися з цих співвідношень (долара-євро) я вас запевняю, ми зробили б рівно ту помилку, яку здійснюють зазвичай домашні господарства, які двічі програють, спочатку коли входять в актив тоді, коли потрібно виходити, а другий раз, коли виходять з активу, коли треба входити", - сказав перший заступник голови ЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!