МВФ дасть грошей Україні, коли уряд займеться реформами

Понеділок, 28 травня 2012, 11:57

МВФ готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, коли побачить намір влади продовжити відповідні реформи.

Про це заявив глава місії МВФ Крістофер Джарвіс на прес-конференції в понеділок за підсумками роботи місії фонду в Києві з 21 по 28 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми зараз чекаємо від уряду (України) ініціатив щодо затвердження та впровадження низки певних заходів. Як тільки вони (уряд) визначаться і будуть готові це зробити, ми будемо готові продовжити дискусії про надання фінансування", - сказав він

За словами глави місії МВФ, збільшення тарифів на газ та опалення для населення залишається важливою складовою для отримання енергетичної незалежності України.

МВФ рекомендує здійснити суттєве підвищення тарифів і проводити регулярне підвищення в майбутньому за умови скасування субсидій, але надання фінансової підтримки найбіднішим верствам населення.

Джарвіс також підкреслив, що українські споживачі досі оплачують лише п'яту частину вартості імпортованого газу, при цьому подібна ситуація забезпечується за рахунок всього населення країни в рівній мірі, хоча обсяги використання газу суттєво відрізняються у різних споживачів.

Щодо монетарної політики, Джарвіс зазначив, що вона повинна залишитися націленою на підтримку цінової стабільності за умов високих зовнішніх ризиків.

Разом з тим у МВФ вважають, що більша гнучкість обмінного курсу допоможе краще адаптуватися Україні до змін економічних умов і більшою мірою захистить національну економіку від зовнішніх шоків.

Джарвіс також повідомив, що фонд очікує в 2012 році річний ріст економіки України на рівні 3%: динаміка погіршиться під впливом скорочення попиту на зовнішньому ринку на товари українського експорту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: