Нафта дорожчає через новини про загострення ситуації в Сирії

Понеділок, 28 травня 2012, 09:12

Світові ціни на нафту підвищуються в понеділок в ході електронних торгів після повідомлень про збройні дії в Сирії, які загострили ситуацію на Близькому Сході і викликали стурбованість щодо можливих перебоїв з поставками сировини з регіону.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 28 травня піднялася на 0,88 долара, або на 0,97%, - до 91,74 долара за барель.

Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,64 долара, або на 0,6%, - до 107,47 долара за барель.

Реклама:

Минулої ночі стало відомо, що не менше 33 людей загинули в результаті артобстрілу військами сирійської армії міста Хама.

Раніше стало відомо про напад на жителів сирійського селища Хула, в результаті якого, за даними міжнародних спостерігачів, загинули 108 осіб.

Сирійська влада, в той же час, заперечує свою причетність до трагедії.

У той же час обсяг торгів у понеділок є нижчим, ніж звичайно, оскільки основна торгова сесія на біржах в США проводитися не буде у зв'язку з національним святом.

Експерти, опитані телеканалом CNBC, прогнозують, що вартість нафти на поточному тижні може знизитися нижче за позначку в 90 доларів за барель і досягне 84-85 доларів на тлі сформованої обстановки в світовій економіці.

При цьому багато що, на їхню думку, залежатиме від даних по безробіттю в США, які будуть опубліковані в п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: