Путін з Медведєвим сказали Азарову, що прагнуть вирішити газове питання

Неділя, 27 травня 2012, 18:25

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв налаштовані вирішити всі складні питання з Україною, зокрема газове.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров після зустрічі з Володимиром Путіним і Дмитром Медведєвим, повідомляє УНІАН.

"Володимир Володимирович Путін і Дмитро Анатолійович Медведєв сказали, що пройшли вибори в Росії - й до Держдуми й президента Росії. У них є твердий намір зробити все, щоб у наших відносинах були усунені питання, які затьмарюють наші відносини і, щоб наші відносини розвивалися", - сказав він.

Азаров підкреслив, що російські лідери висловили прагнення вирішити, зокрема, й газове питання.

Реклама:

Прем'єр зазначив, що за час такої короткої зустрічі й у такому форматі деталі не обговорювалися.

Азаров підкреслив, що йдеться не про зниження ціни, а про перегляд контракту.

"Ніхто не говорить Росії "знижуйте ціну". Йдеться про те, що ми повинні переглянути цей контракт, зробити його з такими підходами які зараз реалізує "Газпром" з іншими імпортерами газу", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що Путін і Медведєв підтвердили прагнення вирішити це питання, а умови - це питання тривалих і предметних переговорів, які будуть проводиться.

"Те, що вони висловили свою рішучість досягти компромісу в короткі терміни вже налаштовує нас на те, що ми все-таки домовимося. Ми ж ці переговори ведемо два роки", - сказав Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: