"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров запевнив, що Росія дасть кредит на добудову ХАЕС

Субота, 26 травня 2012, 16:02

Керівництво Росії підтвердило готовність видати кредит Україні на добудову третього й четвертого блоків Хмельницької АЕС.

Про це у Росії сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним і прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, передає УНІАН.

"Ми обговорили такий важливий проект як добудова третього й четвертого блоків Хмельницької АЕС", - сказав Азаров.

"Спочатку йшлося, що це будівництво здійснюватиметься за рахунок кредиту наданого РФ. Путін і Медведєв у черговий раз підтвердили, що питання вирішене позитивно з приводу надання кредиту, але є технічні питання", - сказав він.

Реклама:

За його словами, досягнуто домовленість, що перед засіданням Українсько-Російської міждержавної комісії на рівні президентів буде проведено засідання комітету з економічного співробітництва на рівні прем'єрів, на якому всі питання буде піднято.

Азаров зазначив, що тоді можна буде допрацювати всі технічні питання й підписати відповідні угоди.

"По даті ще говоритимемо", - додав він.

Нагадаємо, 13 березня державна інспекція ядерного регулювання України погодила техніко-економічне обгрунтування будівництва енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС.

Будівництво двох енергоблоків ХАЕС було припинене в 1990 році після оголошення Верховною радою мораторію на будівництво нових АЕС на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: