Українські компанії і уряд думають про IPO на Гонконгській біржі

Субота, 26 травня 2012, 12:37

Українські емітенти проявили інтерес до Гонконгської фондової біржі.

Про це розповів провідний спеціаліст департаменту емісійного маркетингу Гонконгської фондової біржі Майкл Чен, передає "Минфин".

За його словами, український уряд і деякі українські компанії звернулися із запитом про первинне публічне розміщення акцій (IPO) на Гонконгській біржі.

"На сьогоднішній день розмова йде тільки про запити, - зазначив Майкл Чен. - Це ранній етап переговорів, тому я не можу розкрити інформацію, які саме компанії хочуть розміститися на біржі".

Реклама:

При цьому Чен зазначив, що для успішного проведення IPO на Гонконгській біржі, українські компанії в ідеалі повинні бути відомими і торгуватися на китайському ринку.

Також, за його словами, важливо в якій сфері працює компанія.

"Ми вважаємо, що успішними сферами для китайського ринку є видобувна галузь, сільське господарство, споживчі товари та послуги, а також інформаційні технології", - підкреслив він.

Саме ці галузі, на думку Чена, мають найбільший потенціал і перспективи для Китаю.

"Населення країни перевищує мільярд чоловік. У зв'язку з цим китайці вживають найбільше природних ресурсів і сільськогосподарських продуктів, - зазначив він. - Також китайський ринок - це величезний ринок споживчих товарів і послуг. А інформаційні технології це наше майбутнє".

При цьому, щоб потрапити на основний майданчик Гонконгської фондової біржі, капіталізація компанії має становити як мінімум 200 млн гонконгських доларів.

Зазначимо, що Hong Kong Exchanges and Clearing Limited входить до трійки найбільших бірж Азії і займає сьоме місце в світі за розміром капіталізації.

Понад 1250 компаній сьогодні проводять на ній торги.

Лістинг на Гонконгської фондової біржі здійснюється на двох майданчиках - основному і ринку швидко зростаючих компаній (GEM).

Сегмент GEM є "вхідним квитком" для доступу до основного ринку біржі.

Як повідомлялося, власник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк нещодавно заявляв, що в разі виходу на китайський ринок планує здійснити IPO близько 20% своїх акцій на Гонконгській фондовій біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: