Ukrlandfarming Бахматюка допускає IPO на Гонконгській біржі

П'ятниця, 25 травня 2012, 17:52

Агрохолдинг Ukrlandfarming в разі виходу на китайський ринок планує здійснити IPO близько 20% своїх акцій на Гонконгській фондовій біржі.

Про це розповів власник агрохолдингу Олег Бахматюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми знайдемо китайського партнера, то ми розглядаємо Гонконгську біржу. Тільки при виході на ринок Китаю можливо виходити на більш привабливі майданчики", - сказав Бахматюк.

При цьому він зазначив, що компанія в даний час шукає можливості виходу на китайський ринок, зокрема, на ринок кукурудзи і цукру, а також шукає інвестиційного партнера, в тому числі серед державних і приватних компаній.

Реклама:

Власник Ukrlandfarming уточнив, що з цією метою провів близько 60 зустрічей з представниками китайських фондів і великих компаній.

Ukrlandfarming, за даними самої ж компанії, є найбільшим агрохолдингом в Євразії, і займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Земельний банк компанії становить більше 500 тис га.

У структуру холдингу входить 111 горизонтальних сховищ зерна, шість насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, дев'ять ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктора, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, три склади тривалого зберігання, завод з виробництва яєчних продуктів Імперово Фудз, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри.

Компанія має 68 тис голів великої рогатої худоби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: