"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ закликає бізнес шукати компроміс з владою

П'ятниця, 25 травня 2012, 17:11

Верховна рада 24 травня прийняла законопроект № 9661-д, який регулює питання включення до складу поточних витрат підприємств збитків минулих років.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ в Сумах під час зустрічі з керівництвом області та понад 200 власниками та керівниками підприємств регіону, йдеться у повідомленні прес-служби Фірташа.

За його словами, в 2011 році українські підприємства задекларували близько 130 млрд гривень збитків, які виникли внаслідок падіння курсу гривні в 2008-2009 роках, а у судах різних інстанцій розглядається більше 600 спорів з цього приводу на загальну суму в десятки мільярдів гривень.

"Дивна ситуація - у підприємств збитки, а бізнес змушують заплатити податки з прибутку", - сказав Фірташ.

Реклама:

"Звичайно це проблема для держбюджету. Але потрібно знайти компроміс. Я вважаю, що це хороше рішення для бізнесу. Це показує, що влада готова працювати з нами і допомагати роботодавцям", - заявив Фірташ.

За його словами, з владою був знайдений компроміс, адже у 2011 році збитки відносяться до складу витрат у повному обсязі.

На думку голови ФРУ, федерація також домоглася прийняття близько 10 змін в Податковому кодексі.

Зокрема, формалізовані вимоги до дій податкових органів при проведенні документальних невиїзних перевірок, уточнено період віднесення до складу витрат нерозподілених видатків, внесено низку змін, що поліпшують процедуру адміністрування ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: