Перед виборами влада думає про можливість зниження податків

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:55

Влада України вивчає можливість чергового зниження податків.

Про це повідомив міністр фінансів Юрій Колобов, передає "Інтерфакс-України".

"Думаємо над тим, щоб істотно знизити податок на прибуток, істотно зменшити соціальні внески. Питання дискусійне, тому що ми вважаємо навантаження на легалізований зарплатний фонд досить високим", - сказав він.

Міністр не назвав орієнтовний розмір зниження ставок оподаткування, однак зазначив, що влада планує забезпечити стабільність надходжень до держбюджету.

Реклама:

"Будуть високі податки і буде сильний тиск на бізнес - природно, економіці країни буде складніше розвиватися. Наше завдання - знайти мікс: щоб від зниження податків не впали надходження до бюджету, при цьому бізнесу було зручно і комфортно розвиватися", - пояснив він.

"У нас зараз на кожну гривню зарплати треба заплатити гривню з чимось ще податків та соціальних внесків. Вважаю, що це багато. Будемо зменшувати", - додав глава Мінфіну.

Як повідомлялося, з 2011 року набрав чинності Податковий кодекс. Документом, серед іншого, передбачалося зниження ставки податку на прибуток з 25% до 23% в 2011 році, до 21% в 2012 році, до 19% в 2013 році і до 16% з 2014 року.

Крім того, ставка ПДВ з 2014 року також буде зменшена до 17% з 20%.

Нагадаємо, вчора 24 травня Верховна рада проголосувала "за" два законопроекти, які вводять спеціальний податковий режим для компаній української IT-галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: