Тимошенко надіслала у FATF нову порцію компромату на владу

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:21

Юлія Тимошенко у п'ятницю спрямувала в Групу з розробки фінансових заходів щодо боротьби з відмиванням грошей - FATF чергову партію документів щодо корупції у зв'язку з "Євро-2012".

Про це заявив народний депутат, міністр опозиційного уряду з питань "Євро-2012" Остап Семерак на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні спрямовано інший пакет документів у FATF і правоохоронні органі країн ЄС щодо корупційних скандалів, пов’язаних із Євро-2012", - сказав він.

Семерак підкреслив, що опозиція виходить із того, що на програму з підготовки Євро-2012 з бюджету було спрямовано 80 млрд грн, що в 10 раз більше, ніж було заплановано на початку підготовки до Євро-2012 в 2007 році.

Реклама:

"За нашими дослідженнями, відсотків 30-40 цієї суми були спрямовані на фінансування корупційних схем, які в народі називають "відкатами", - зазначив він.

Депутат також повідомив, що вже отримана позитивну відповідь від Генпрокуратури Латвії на запит щодо корупційного скандалу, пов’язаного з так званими "вишками Бойка" – морськими газодобувними буровми платформами, у корупційному придбанні яких опозиція звинувачує міністра енергетики й вугільної промисловості Юрія Бойка.

"Я сьогодні уповноважений заявити, що ми отримали відповіді від Генеральної прокуратури Латвії, яка ініціює відкриття кримінальної справи за фактом відмивання коштів, фактами, які ми виклали в нашому зверненні до FATF (Financial Action Task Force) і правоохоронних органів країн ЄС минулого тижня", - сказав Семерак.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: