Експорт Китаю подає ознаки відновлення

П'ятниця, 25 травня 2012, 12:54

Зростання експорту та імпорту КНР показало ознаки прискорення за перші 10 днів травня, але обстановка для зовнішньої торгівлі в КНР усе ще "досить жорстка".

Про це повідомило в п'ятницю міністерство торгівлі країни, передає Reuters.

Обсяг китайського експорту зріс на 27,3%, а імпорт зріс на 28% за перші десять днів травня в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомив заступник міністра торгівлі КНР Лі Цзіньцзао.

"Дані перших 10 днів травня демонструють ознаки поліпшення, - сказав Лі. - Вони додають нам упевненості в тому, що ми досягнемо мети по торгівлі в цьому році".

Реклама:

"Але ми також точно знаємо, що швидких і значних поліпшень у світовій обстановці не буде, а торговельні умови все ще досить жорсткі", - сказав Лі.

Китай розраховує на зростання експорту та імпорту на 10% у річному вирахуванні в цьому році, але поки показник відстає в обох напрямках.

Зростання експорту за перші чотири місяці 2012 року становило 6,9% в порівнянні з минулим роком, тоді як імпорт підріс на 5,1%.

Лі також повідомив, що торговельний профіцит Китаю виріс на початку травня, але не навів докладних даних.

Торговий профіцит Китаю в квітні становив 18,4 мільярда доларів проти прогнозів на рівні 8,5 мільярда доларів.

Ряд економічних даних Китаю за квітень не дотягнув до прогнозів і змусив Центробанк Китаю знизити норми банківського резервування 12 травня, втретє з листопада 2011 року.

Лі сказав, що Китай намагатименться збільшити свою частку як на традиційному ринку, так і на ринках, що розвиваються, сфокусувавши китайську продукцію в областях впевненого світового попиту.

"В цілому, ми розуміємо, з якою складною ситуацією ми зіткнулися. У той же час, ми сповнені впевненості", - додав Лі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: