"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і ЄС схвалили стратегію митного співробітництва

П'ятниця, 25 травня 2012, 12:09

Україна і Європейська комісія прийняли Рамкову стратегію митного співробітництва і досягли домовленостей про подальший обмін листами з метою її формалізації.

Такі результати зустрічі першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського з членом Єврокомісії з питань оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдасом Гедімінасом Шеметою, передає "Лігабізнесінформ" з посиланням на прес-службу першого віце-прем'єра.

"Цей документ визначить пріоритети співробітництва у митній сфері, реалізація яких, зокрема, сприятиме налагодженню взаємодії в області обміну інформацією та впровадженню ефективної системи управління ризиками в боротьбі з митними правопорушеннями", - сказано в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі співрозмовники обмінялися думками з широкого кола актуальних питань податкової та митної політики України і відзначили активну співпрацю між Україною та ЄС в цих сферах.

Реклама:

Сторону ЄС поінформували про останні заходи, вжиті з метою сприяння веденню бізнесу в Україні, зокрема створення чіткого і прозорого механізму відшкодування ПДВ і спрощення митних процедур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митниця не пропускала товари, намагаючись отримати вдвічі більші гроші від розмитнення.

Також існують підтвердження того, що на митницях у зв'язку розпорядженням Віктора Януковича збільшити збори не тільки утворилися черги і не тільки штучно завищувалися платежі для суб'єктів ЗЕД, а також з'явилися "саботажники" та почалися кадрові чистки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: