Експерти: Україна витратила на Євро-2012 9% ВВП

Четвер, 24 травня 2012, 18:17

Всього на розвиток інфраструктури та спортивних об’єктів Польща та Україна витратили 30,2 млрд євро, що призвело до високих темпів зростання капіталовкладень (9% для України та 8,5% для Польщі в 2011), а також до пом’якшення негативних наслідків фінансової кризи.

Про це йдеться у спеціальному звіті аналітиків Ерсте Банку щодо Євро-2012.

За їх даними, матчі Чемпіонату відвідає приблизно мільйон туристів, кожний з яких залишиться в середньому на 3-4 дні та витратить близько 800 євро.

Експерти кажуть, що всього на Євро-2012 з 2008 року до 2012 року Україна витратила 9% ВВП, забезпечуючи робочі місця для 69 тис осіб на рік, а 85% всіх витрат пішло на вкрай необхідний розвиток інфраструктури.

Реклама:

Також аналітики зазначають, що Україну сильно критикують за високі ціни на номери в готелях і це може відбити бажання футбольних туристів та зменшити їх приплив.

"Наразі ціни на готелі в Україні, особливо під час футбольних матчів, надзвичайно високі. Це результат жорсткої процедури видачі дозволів на будівництво, що обмежує кількість готелів", - пояснює аналітик АТ "Ерсте Банк" Мар’ян Заблоцький.

За його словами, Україна все ще значно нижче європейських стандартів у якості транспорту та послуг, що може скласти негативне враження у туристів.

"Дуже важливим є те, що Україна буде приймати Євро-2012 разом із Польщею, яка є членом ЄС, що наочно демонструє стратегічні цілі України", - підсумовує аналітик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: