"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент додав повноважень Хорошковському і Азарову

Четвер, 24 травня 2012, 15:42

Верховна рада дозволила прем'єр-міністру України Миколі Азарову та першому віце-прем'єру Валерію Хорошковському вносити на розгляд уряду проекти актів Кабінету міністрів.

За відповідні зміни в закон "Про Кабінет міністрів (щодо визначення розподілу повноважень)" № 10274 проголосувало 260 карток народних депутатів, передає "Лігабізнесінформ".

Згідно з прийнятими змінами, розширюється перелік суб'єктів, які можуть вносити на розгляд уряду проекти актів Кабміну, за рахунок прем'єр-міністра України, першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів, які не очолюють міністерство, а також державних колегіальних органів.

На сьогодні вносити такі документи можуть міністерства, центральні органи виконавчої влади, місцеві держадміністрації.

Реклама:

Як вказується у пояснювальній записці до законопроекту, він розроблений Мін'юстом на виконання доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова (від 1 березня) до доповідної записки першого віце-прем'єра Хорошковського (від 24 лютого).

Як повідомлялося, раніше в уряді був тільки один "вільний" перший віце-прем'єр - Валерій Хорошковський.

Решта віце-прем'єрів - Борис Колесніков, Сергій Тігіпко та Раїса Богатирьова очолюють відповідні міністерства (Мінінфраструктури, Мінсоцполітики і МОЗ).

Ці віце-прем'єри можуть вносити проекти через свої міністерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!