"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Під час Євро-2012 діятиме мораторій на перевезення ядерних матеріалів

Четвер, 24 травня 2012, 15:05

На період проведення Євро-2012 Державна інспекція ядерного регулювання (ДІЯР) не буде видавати дозволів на перевезення ядерних матеріалів територією України.

Про це на прес-конференції заявила голова ДІЯР Олена Миколайчук, передає УНІАН.

За її словами, нове положення про транспортування ядерних матеріалів, прийняте Кабінетом міністрів в 2007 році, передбачає, що в разі проведення великих масових заходів в Україні ДІЯР може обмежувати такі перевезення.

"Ми цим правом скористалися і майже за рік до початку чемпіонату Євро-2012 направили попередження всім нашим зарубіжним партнерам і НАЕК "Енергоатом" про те, що за кілька днів до початку чемпіонату і впродовж нього ДІЯР не видаватиме дозволів на перевезення ядерних матеріалів як для наших станцій, так і транзитні", - сказала Миколайчук.

Реклама:

Кажучи про мотивацію такого мораторію, Миколайчук відзначила, що він не пов'язаний напряму з небезпекою таких перевезень.

"Не те щоб ці перевезення такі небезпечні, як ви знаєте за всі ці роки у нас не було жодного інциденту. Ми просто не хочемо відволікати сили правопорядку, задіяні в охороні ешелонів, що перевозять ядерні матеріали, від забезпечення безпеки чемпіонату", - сказала Миколайчук і зазначила: "Ми також беремо участь в роботі штабу, що забезпечує безпеку проведення Євро-2012".

Як відомо, згідно з міжурядовими угодами через територію України здійснюється транзитне перевезення ядерних матеріалів між Росією, Словаччиною і Угорщиною.

Україна забезпечує транзит транспорту зі спеціальними вантажами через свою територію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: