Янукович з'ясував, що люди Балоги і в санстанції найбільше тиснуть на бізнес

Четвер, 24 травня 2012, 14:11

Президент України називає провокацією і злочином проти країни роботу деяких контролюючих державних органів, що тиснуть на підприємців.

Про це він сказав на засіданні Ради регіонів, повідомляє УНІАН.

"МНС у регіонах, санітарна служба, архітектурні управління і так далі, які сьогодні є одними з головних порушників законів", - сказав Янукович.

Він назвав неприпустимим тиск державних органів, які покликані здійснювати правоохоронні і контролюючі функції.

Реклама:

За словами президента, ті держоргани, які перешкоджають своїми діями розвитку малого і середнього бізнесу, розвитку місцевого самоврядування та розвитку громадянського суспільства, завдають великої шкоди розвитку країни і знижують довіру громадян до держави.

"Сьогодні, коли ми розгортаємо широкомасштабні реформи, відповідні дії є, я сказав би так - провокацією і злочином не тільки проти закону, але й проти країни і проти суспільства. Я останнім часом стикаюсь з такими зверненнями громадян – я приймаю особисто і підприємців, і представників органів місцевого самоврядування, і особливо сільських голів, і я не буду сьогодні наводити ці кричущі приклади… Я хотів би звернутись до правоохоронців і просив би генерального прокурора розглянути це питання", - сказав Янукович.

Він закликав Генеральну прокуратуру окремо розглянути дане питання, проаналізувати скарги від малого і середнього бізнесу, і зробити це не лише на центральному, але й на регіональному рівні.

При цьому Президент закликав Генпрокуратуру не займатися "штурмовщиною", а провести повноцінне розслідування і винести обгрунтовані рішення. Він попросив особисто йому доповідати за результатами цієї роботи.

"Ми повинні з вами розуміти, що Конституція і закони України та права громадян - це головне та єдине, що ми повинні з вами захищати. Єдине", - сказав Янукович.

Також він доручив уряду, а також усім контролюючим установам привести свої нормативні акти і внутрішні документи, у тому числі інструкції, у відповідність з діючими законами. І особливо, за словами глави держави, це стосується нещодавно прийнятих законів по дерегуляції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!