Архітектор Попова хоче збудувати в Києві 19 вертолітних майданчиків

Четвер, 24 травня 2012, 11:34

У Києві хочуть побудувати ще 19 вертолітних майданчиків, при цьому ще півроку тому мова йшла про 16 таких об'єктів.

Про це повідомив головний архітектор столиці Сергій Целовальник, передають "Комментарии".

"Ми розробляли схему 19 вертолітних майданчиків по Києву. Всі вони знаходяться близько до великих лікарень. Все це для того, щоб можна було оперативно надати необхідну допомогу людям", - сказав він.

За його словами, вертолітний майданчик на Парковій алеї спочатку думали зробити на платформі на стовпах.

Реклама:

"Про вертолітний майданчик я вам скажу таке. Там було лугове поле, на якому не росло жодного дерева. Вертолітний майданчик можна зробити прямо на рівні цієї галявини. Вона перебувала на 3-4 метра нижче Парковій алеї. Навколо там ростуть дерева і при посадці вантажного вертольота там би облітало листя і страждали дерева. Тому коли порадилися з льотчиками, вони сказали, що краще підняти площину, де вони будуть сідати на 10-11 метрів. В результаті менше зачіпаються дерева і це краще з точки зору безпеки".

"Спочатку вирішили, що цю платформу піднімуть на стовпах. Але потім вирішили, що раціонально під цією платформою щось зробити. Знайшлися інвестори, які взялися побудувати цей об'єкт і використовувати приміщення під платформою для суспільних цілей - там буде розважальний комплекс, який доречний у цьому місці", - сказав Целовальник.

За його словами, якщо майданчик збудують до Євро-2012, то ним зможуть користуватися офіційні делегації для проїзду в центр Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: