Депутат: на Януковича може вплинути лише його старший син

Четвер, 24 травня 2012, 10:14

Старший син президента України Олександр Янукович - єдина людина, яка може здійснювати вагомий вплив на свого батька Віктора Януковича.

Таку думку висловив народний депутат України, член фракції НУ-НС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба партії "Народна самооборона", передає ZN.UA.

"Всі розуміють, що єдиний, хто може це зробити - це його старший син Олександр. Саме до нього прислухається Віктор Федорович. Це підтверджують в неофіційних розмовах "регіонали" та інші джерела поза парламентом. Тому розмови європейців про те, що у нас мають вплив на ситуацію олігархи, трохи перебільшені", — зазначив він.

За його словами, можливо, Олександр Янукович здатний зрозуміти, що відбувається, але його батько — навряд чи.

Реклама:

"Здається, Віктору Януковичу навіть не розкажуть про те, що заявив Європарламент. Навіть якщо подивитися його виступ у Чикаго, то створюється враження, що прийняте НАТО рішення стосувалося не України, не ситуації з вибірковим правосуддям і переслідуванням опозиції. Такою була консолідована позиція усіх країн. Але Янукович цього не почув", — підкреслив політик.

Складається враження, вважає політик, що президент живе в іншій країні і не володіє реальною ситуацією.

"А якщо згадати "видатне інтерв'ю" не менш видатному діячеві культури Віталію Коротичу, здається, що він взагалі неадекватно сприймає інформацію. Виходить, що ми з ним живемо в різних країнах. Іноді хочеться сказати: а можна я поживу у вашій? Там інвестори приходять, ВВП зростає, зменшився податковий тиск. Всі сміються: а що, у нас є пристрій, який це вимірює?", — додав Гримчак.

Він також висловив припущення, що Віктор Янукович оцінить ситуацію реально лише тоді, коли це торкнеться безпосередньо його.

"Може дійти, коли почнуться арешти рахунків і заборони відвідувати країни Європи для його родини. Але якщо такі санкції будуть стосуватися суддів, прокурорів, політиків, навіть олігархів, на Банковій це нікого не цікавитиме. Досить швидко дійде лише у випадку, коли вдарять по сімейному гаманцю президента. І це буде консолідована позиція Європи, Америки та Росії. Тоді постане питання, куди тікати. Є ще багато островів, Венесуела, Бразилія, де багато диких мавп. Ось туди можна їхати, аби на них подивитися", — резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: