Ovostar готується провести додаткове розміщення акцій

Четвер, 24 травня 2012, 09:43

Власник 75% акцій Ovostar Union - кіпрська Prime One Capital Ltd, підконтрольна головному виконавчому директору Ovostar Борису Бєлікову і голові ради директорів Віталію Вересенко, - має намір здійснити приватне розміщення 8% акцій компанії серед інституційних інвесторів.

Про це повідомила вчора Ovostar на Варшавській фондовій біржі (WSE), пише "Комерсант Україна".

У разі підвищеного попиту на папери компанія Prime One Capital готова додатково продати ще 2% акцій. В результаті free float Ovostar може збільшитися з 25% до 33-35%.

Ovostar Union провела IPO на WSE в червні 2011 року, продавши 25% акцій за $ 33,2 млн. Компанія об'єднує кілька птахофабрик і є другим за обсягом виробником курячих яєць і яєчних продуктів в Україну після Avangardco.

Реклама:

У 2011 році виручка становила $ 50,6 млн, EBITDA - $ 21,7 млн, чистий прибуток - $ 20,13 млн. EBITDA margin склала 43%. Капіталізація на вчора - $ 143,3 млн.

Виходячи з вчорашніх котирувань акцій Ovostar Union, пакет у розмірі 8-10% паперів оцінювався в $ 12-15 млн.

У повідомленні компанії наголошується, що залучені в ході розміщення гроші поряд з коштами від операційної діяльності та банківськими кредитами будуть використані для фінансування нової інвестпрограми.

Протягом найближчих трьох років компанія планує інвестувати до $ 50 млн. За рахунок цих інвестицій в 2014 році компанія розраховує збільшити виробництво яєць в 2,3 рази в порівнянні з 2011 роком, до 1,45 млрд шт., Сухих і рідких яєчних продуктів - в 2,4 рази, до 12,5 тис. т.

Кредитні кошти для компаній зараз дуже дорогі, тому Ovostar Union вирішила використовувати такий інструмент залучення, як повторне розміщення на біржі, говорить аналітик Dragon Capital Тамара Левченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: