"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" в чергове звинуватив Україну в несанкціонованому відборі газу

Середа, 23 травня 2012, 18:23

"Газпром" знову звинуватив Україну в проблемах з постачанням газу на початку року до країн Європи.

"У нас була максимальний видобуток, максимальним було споживання, максимальний підйом газу (з ПСГ). Так, були новини про недопоставки з Італії. Але це виключно тому, що газ до Італії йшов через Україну, а там теж було холодно", - заявив заступник голови правління "Газпрому" Віталій Маркелов, підкресливши, що з боку "Газпрому" ніяких проблем не було.

У той же час в "Газпромі" не чекають таких накладок майбутньої зими, пишуть "Ведомости".

Максимальна продуктивність російських ПСГ буде збільшена на 23 млн куб. м на добу (до 671 млн), повідомив інший член правління Олег Аксютін.

Реклама:

Крім цього, піковий добовий видобуток - з урахуванням введення Бованенковського родовища на Ямалі - вже в листопаді-грудні становив 1650 млн куб. м, а на початок наступного року - 1690 млн.

Нагадаємо, у зв'язку з аномальними холодами в кінці січня-початку лютого низка європейських держав стала потребувати підвищені потреби в російському газі, покрити які в повній мірі "Газпром" не міг.

"Газпром" пояснив це тим, що "сидячи на транзитних трубах", Україна відбирає велику кількість газу.

У свою чергу Україна такі звинувачення відкидала. Зокрема, в "Нафтогазі" заявляли, що Європа недоотримала той газ, який "Газпром" недопостачає на кордон України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: