БЮТівець вірить, що "сім'я" Януковича позбудеться всіх грошей в ЄС

Середа, 23 травня 2012, 17:48

Європейський Союз 24 травня може затвердити персональні санкції щодо президента України Віктора Януковича і його оточення.

Про це "ЛІГАБізнесІнформ" заявив народний депутат з фракції БЮТ в парламенті Сергій Пашинський, коментуючи можливість введення Євросоюзом персональних санкцій відносно деяких українських чиновників, про що говорилося на недавніх дебатах у Європарламенті.

"Готується резолюція Європарламенту по Україні, яка буде проголосована завтра, 24 числа. Дві фракції Європарламенту - зелені і, здається, консерватори - внесли в проект резолюції дві поправки. Перша стосується особистих банківських рахунків Януковича і його оточення, друга - грошей, вкрадених з українського бюджету ", - розповів Пашинський.

За його словами, друга поправка стосується Євро-2012, підготовка до якого, на думку європейців, в Україні перетворилася на корупційний проект, що використовується владою для відмивання мільйонів.

Реклама:

"Крім того, не слід забувати про "вишки Бойка" і так далі", - зазначив нардеп-бютівець.

Дві зазначені поправки, за словами Пашинського, передбачають "санкції особисто проти Януковича і його сім'ї, а також розслідування фактів відмивання грошей українськими чиновниками і вивід цих грошей у країни Євросоюзу".

"Я переконаний, що це необхідні заходи з боку ЄС. У всякому разі, хлопці з Банкової зрозуміють, що Європа, після довгих умовлянь перейшла до справи. Резолюція стане позитивним сигналом для українського народу, що може стати початком "примусу до миру "з боку ЄС", - додав він.

Політик зазначив, що поточна редакція резолюції, яка буде розглянута завтра, констатує наявність в Україні політичних ув'язнених, а уряд названо "режимом Януковича".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: