"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook, Цукербергу і Morgan Stanley пред'явлено позов

Середа, 23 травня 2012, 15:51

Приватний інвестор Дерріл Лазар подав позов до соціальної мережі Facebook, її засновника і гендиректора Марка Цукерберга та інвестиційного банку Morgan Stanley, пише Business Standard з посиланням на текст документа, поданого юридичною фірмою Glancy Binkow & Goldberg до Вищого суду штату Каліфорнія.

Лазар звинувачує компанію і організатора її IPO в приховуванні інформації про реальний стан бізнесу соцмережі: в документах, доступних інвесторам, містилися завищені дані про її показники, пишуть "Ведомости".

Лазар оцінює свої збитки від покупки акцій Facebook в $ 25 000.

Вчора стало відомо, що незадовго до IPO Facebook її андеррайтери, перш за все Morgan Stanley і Goldman Sachs, знизили свої прогнози з виручки компанії.

Реклама:

За даними Reuters, корекції піддалися прогнози за фінансовими підсумками II кварталу і за весь 2012.

Банки і Facebook не опублікували скориговані прогнози, але повідомили про них лише найбільшим клієнтам інвестбанків, повідомило агентство Reuters.

Зміна прогнозів сталася почасти через те, що Facebook напередодні IPO попередила інвесторів, що поки так і не навчилася заробляти на своїй мобільного аудиторії.

Крім того, в I кварталі 2012 р. прибуток і виручка Facebook скоротилися в порівнянні з IV кварталом на 32 і 7% відповідно - незважаючи на зростання числа користувачів (на 33% до 901 млн осіб).

Це вже другий позов, пов'язаний з IPO Facebook. Ще один позов подав до біржі Nasdaq інший приватний інвестор - Філіп Голдберг.

Він звинуватив Nasdaq в тому, що вона погано організувала первинне розміщення акцій. У перший день торгів на Nasdaq стався технічний збій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: