Порошенко підтвердив, що Україна погодила з ВТБ погашення кредиту

Середа, 23 травня 2012, 14:16

Україна визначила схему повернення двох мільярдів доларів кредиту банку ВТБ, однак документ має службовий характер, тому повністю не розголошується.

Про це повідомив у середу міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, передає "Укрінформ".

"Визначена схема, але є одна деталь – цей документ має гриф для службового користування, і я не можу точно сказати, що там буде, а що ні", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що прийнято рішення про випуск облігацій державної внутрішньої позики на суму один мільярд доларів на термін два роки з відсотковою ставкою, яка суттєво нижча від поточних ринкових котувань.

Реклама:

"Я думаю, Мінфін і уряд провели дуже професійну роботу і знайшли компроміс, який сьогодні зніме на зазначену суму боргове навантаження на виплату поточного боргу, і ризики щодо золотовалютних резервів на цю суму знизить", - відзначив міністр.

Нагадаємо, Мінфін залучив кредит російського ВТБ (згодом права вимоги за нього передані ІК VTB Capital) на суму 2 млрд доларів. 3 червня 2010 року під 6,7% річних.

Як повідомлялося, 8 травня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив про досягнення домовленості з ВТБ з питання погашення кредиту.

Пізніше ЗМІ повідомили, що згідно з домовленістю, 500 млн доларів суми кредиту буде погашено "живими" грошима, для погашення 500 млн доларів буде залучено новий кредит ВТБ; ще 1 млрд доларів буде рефінансовано шляхом випуску євробондів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: