В Укрпатенті "маски-шоу"?

Середа, 23 травня 2012, 10:06

На території Державного підприємства "Український інститут промислової власності" (Укрпатент) в даний момент проводиться обшук.

Як повідомляють "Коментарі" з посиланням на співробітника Укрпатенту, до будівлі без будь-яких пояснень вдерлися люди і почали проводити обшук.

Як відомо, директором Укрпатенту в даний момент є Юрій Петров, якого пов´язують зі спікером ВР Володимиром Литвином.

Нагадаємо, в січні цього року трудовий колектив Укрпатенту звернувся з відкритим листом до президента України, голови Верховної Ради та прем´єр-міністра і готовий почати безстроковий страйк у рамках чинного законодавства.

Реклама:

Основна причина передстрайкової ситуації в тому, що державна система правової охорони інтелектуальної власності опинилася під загрозою знищення.

Трудовий колектив також висловив невдоволення незаконним звільненням директора Укрпатенту Алли Жарінової та всіх її заступників, а також ряд фахівців, які намагалися висловлювати своє обурення з приводу планомірного знищення Укрпатенту.

Крім того колектив одностайно висловив недовіру керівникові Держслужби інтелектуальної власності Миколі Паладію та його заступникам, а тоді т.в.о. директора Юрію Петрову, а також висунув вимоги щодо скасування наказів про незаконні звільнення працівників Укрпатенту.

Як повідомлялося, 19 січня 2012 року Державна служба інтелектуальної власності заявила, що ратифікація Євразійської патентної конвенції економічно не приваблива для України.

Так Держслужба відреагувала на звинувачення колективу "Укрпатенту", що "керівник Держслужби інтелектуальної власності Паладій, всупереч державним інтересам України, активно вживає заходів з метою створення наддержавного органу СНД зі штаб-квартирою у Москві у сфері реєстрації "євразійських" торгових марок і з приєднання до Євразійської патентної конвенції".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: